tirsdag den 17. april 2012

Vi fløj alligevel... og hvilket vejr!

Fredag den 13. April 2012:
Udsigten til en flyvedag var ret ringe, høje skyer skulle dække områder, med lav temperatur til følge og der blev forudset svag termik til 1300 m og regn senere på dagen.
Alle klasser fik AAT opgaver på 2:30 og starterne blev planlagt til 11:30 med forventning om et lille vindue med lidt tyndere Cirrus-lag som skulle tillade flyvning.
Starten blev så udskudt til 12:45, da Blannik'en ikke rigtig kunne blive hængende.
12:45 begyndte man så at slæbe feltet op i den grå himmel, men kort efter viste der sig små cumulus og man kunne spotte svævefly der så ud til at flyve ret højt.
Jan overlod pladsen til Allan som ikke skulle tænke ret længe før han hoppede i forsædet på P2 klar til at tage kampen op med den finske Arcus der til stadighed nærmede sig fra anden pladsen.
Den første boble vi fik gav 1,5-2 m/s og da vi passerede de 1000 m. kunne vi se Arcus'en ca 200m under os, men der skulle ikke gå mange omgange før vi var ansigt til ansigt med de finske europamestre (Det stiger nu godt sådan en Arcus med 80 km/t og landingsflaps!).
Basen steg hurtig til 1500 m. og vi besluttede at gå ud på opgaven i frygt over at regnen skulle komme som forudsat, men der blev vi skuffede.... eller rettere positiv overraskede, for dagen udviklede sig hele tiden bedre og bedre, basen steg til 1900m. boblerne gav mellem 2 og 3,5 m/s og vi kunne se lange skygader over det hele.
Gennemsnitsfarten, der ikke var imponerende på de første 2 ben, blev bare højere og højere som tiden gik og vi kunne ved ankomsten aflæse 99,2 km/t. Lidt langsommere end vores nærmeste konkurrent, men nok til at holde afstanden med vores positive handicap.
Det var bare den bedste termikdag i denne konkurrence og vi var glade.

Lørdag den 14/4 var så som forudsagt en grå dag og blev hurtig aflyst af ledelsen for at give plads til Gullasch og afslutningsfesten hvor den lokale band spillede udemærket musik.

Jeg kan jo kun tale for mig selv, men ud fra mine medpiloters ansigtsudtryk og beretninger, mener jeg at vi alle tre har fået en rigtig god oplevelse.
Vi har prøvet alle mulige slags flyvevejr, bølger, tørtermik, skygader, skrænt, kraftig og svag termik, skrænt, kulde i højden og varme ned ved trætoppene.
Alt i alt en rigtig fin konkurrence og det er ikke utænkeligt at vi kommer igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar